30 χρονια εμπειρια

Βιογραφικά Καθηγητών

Image

Βασίλης Μαραπίδης

Founder

Γεννήθηκε στο Esslingen της Γερμανίας. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο χορό στη σχολή χορού "EstudioSudamerica” dance school το 1997 (Βερολίνο-Γερμανία). Διδάχθηκε salsa cubana από σπουδαίους δασκάλους όπως ο Juan Jose Ortiz, Israel Gutierez, Seo Fernandez κτλ. Ο Βασίλης Μαραπίδης ήταν μέλος της χορευτικής ομάδας ”Mas Salsa” από το 2001 (Βερολίνο) και παρακολούθησε πολλά σεμινάρια και φεστιβάλ salsa στην Ευρώπη. Το 2002 με αφορμή τη δίψα του να εισάγει και να δείξει αυτό τον απίθανο χορό και στην Ελλάδα, ίδρυσε μία από τις πρώτες σχολές χορού salsa cubana στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη) και την ονόμασε “THESsalsoNIKI”. Από τότε ταξιδεύει σε όλη την επικράτεια και διδάσκει σε workshops με Salsa Cubana. Έχει οργανώσει ένα σημαντικό αριθμό από workshops και επιδείξεων σε salsafestivals στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Διοργανωτής των TROPICAL THESSALONIKI AFROCUBAN SALSAFEST 2011 -2013

Image


Χορογράφος, performer και δασκάλα Kizomba, Bachata και Salsa. Ασχολείται με την Kizomba τα τελευταία 5 χρόνια. Έχει διδαχθεί και συνεργαστεί με κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας και ελληνικής Kizomba σκηνής.

Image


Μαθήματα αργεντίνικου τάνγκο με την Άρτεμις Κατωποδη. Σπουδασε στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Το 2016 μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη όπου έκανε τα πρωτα της μαθήματα αργεντίνικου τανγκο στη σχολή All star dance με τους Γιάννη Σαπατόρη και Νάντια Χατζιδη. Συνέχισε τις σπουδές της κάνοντας μαθήματα με τους Στέλιο Σταμπουλιδη και Δέσποινα Αμαραντιδου με τους οποιος έκανε και το επαγγελματικο του αργεντίνικου τάνγκο.

Image

Πωλίνα Ρούλα

Δασκάλα,χορεύτρια και χορογράφος.Ασχολείται με το χορό και κυρίως με τη salsa επτά χρόνια. Εκπαιδεύτηκε στη THESsalsoNIKI και έχει παρακολουθήσει πάρα πολλά σεμινάρια εκτός Ελλάδος...Τα τελευταία τρία χρόνια ειδικεύεται απο την παγκοσμίου φήμης καθηγήτρια και χορεύτρια Yeni Molinet,τους χορούς rumba cubana,afro de los orishas, και bailes congo.Μέλος της χορευτικής Ομάδος Thessalsoniki Dance Team.

Image


Η Στέλλα Κρόκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σε πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε 4 χρόνια με το μπαλέτο. Η γνωριμία της με την αφροκουβανέζικη κουλτούρα έγινε όταν κατοικούσε στη Μαδρίτη της Ισπανίας τη χρονιά 2013-2014, όπου και ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα Salsa, Bachata και Merengue σε γνωστά clubs χορού της πόλης. Επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη το 2014 θέλησε να ασχοληθεί πιο εντατικά οπότε και γράφτηκε στο χορευτικό σύλλογο THEsalsoNIKI του Βασίλη Μαραπιδη. Εκεί παρακολούθησε μαθήματα Salsa cubana, Bachata, Reggaeton, Afro con rumba, Salsa ladies styling, Latin και Hip-hop. Ήδη από την πρώτη χρονιά έγινε μέλος της ομάδας salsa all ladies "Nuevas Andanzas " με προπονητρια την Πωλίνα Ρούλα ενώ το 2015 συμμετείχε επίσης στην THESsalsoNIKI Rueda Team "Timba Real" κατακτώντας πολλές διακρίσεις σε εγχώριους διαγωνισμούς.

Το 2016 έγινε μέλος της αγωνιστικής ομάδας salsa all ladies "Estrellas" καθώς και της νεοσύστατης ομάδας Reggaeton "Moverse" της AfroCuban dance school, όπου συνεχίζει μέχρι και σήμερα και με τις οποίες έχει αναρίθμητες εμφανίσεις σε διεθνές επίπεδο, καθώς και χρυσές διακρίσεις σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Τη χρονιά 2019-2020 ολοκλήρωσε την επαγγελματική της εκπαίδευση στο Reggaeton με δασκάλα την Πωλίνα Ρούλα. Έχει παρακολουθήσει επίσης σεμινάρια από τους Osmani Segura, Julio Napoles, Eneris Mulgado και Yorgenis Danger Garcia.